Saturday, 26 January 2013

Rindu !!

RINDU, satu perkara yang hanya dapat dirasa bukan dibuat buat, rindu pada si dia yang bergelar sahabat, tentang semuanya, pada sahabat yang telah kembali di sisi Nya. Fikiran aku tiba2 teringat akan si dia, gelak tawanya, usikannya, masa begitu cepat berlalu. Setiap kali aku memaki si dia dengan nada senda tawa, si dia iyekn je dengan hanya tersenyum, aku masih teringat senyumannya. 




P/s : kesal terakhir kli marah dia, saya mtk maaf kwn :')




Saturday, 22 December 2012

Post Apa?

Sebenarnya orang suke bace pasal apa kat blog ni? aku pun nak naikkan trafik blog aku juga..tapi ada ke orang bace blog aku...hehe. Blog aku ni kebanyakannya pasal diri aku je, tapi tak kisah la ada orang nak bace ke tak..This is my blog, so this is my story...hehehe 

Aku pulak suke bace blog yang ada gambar, kalau blog tu ada tulisan je semata2..aku akan cpt2 tutup..sebab aku tak suke membace sgt..sikit2 tu boleh la..hehe...tapi ni pendapat aku je...ade orang yang suke bace blog yang ade tulisan saje




Gambar adalah hiasan di dalam blog, dengan melihat gambar yang berselang seli dengan tulisan akan merehatkan mata sekejap dari melihat beribu2 huruf (*pendapat aku je) :D




Sunday, 16 December 2012

Al fatihah :')

Ya Allah, aku baru tau kenapa dia senyap dengan aku, rupe-rupenya dia telah kembali kepada mu ya Allah. Al fatihah buat arwah, semoga arwah ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman. Aku maafkan arwah dari ujung rmbut smpai ujung kaki. Setiap makhluk yang bernyawa di muka bumi ini pasti akan merasai mati, begitu juga aku dan kita semua. Buat kawan, aku telah melalui hari2 yang cukup indah bersamamu, terima kasih kerana sudi menjadi teman dikala sepi, aku takkan lupa pada arwah.





*sadness but life must go on




*Al fatihah for him
Semoga tenang disana :')


Sunday, 11 November 2012

Cuti yang biasa~~

Cuti yang biase...cuti sem pada tahun akhir...berjalan-jalan di ibu kota yang begitu sesak dengan kenderaan yang berebut2 mengejar masa. Aku suke tengok gelagat masyarakat yang bemacam2 ragam, oleh kerana jalan yang sesak dengan kenderaan, ramai yg memilih berjalan kaki, begitu juga aku. Melihat keadaan sekeliling yang begitu sibuk dengan masyarakat yang tidak mempedulikan sesape, aku mengikuti langkah kaki ku yang tiada tujuan, hanya ingin merasakan suasana luar yang penuh dengan asap kenderaan. 




Tengah2 aku shopping kat sbuah pasaraya yang dikenali ramai di ibu kota ni ade la sbuah kumpulan live band buat persembahan yang agak menarik perhatian aku tuk tengok. Vokalis dorg ni buat rmbut macam G dragon kumpulan Big Bang...nmpak menarik la tp aku tengok tak sesuai la untuk org malaysia...hehe....ni ad gmbar dia..tp aku ambik dengan fon je...##Gambar yang agak blur




Ni plk gula2 dr pavilion...sedap gile..botol besar ni harga dia RM19.90...bg aku harga tu mmg mahal...sebab botol dia kecik je tp ak suke makan...hehe




Tu je ak nk share...xmenarik mane pun...hehe

Assalamualaikum,,
salam 1 malaysia.

THE END!! O_o

Saturday, 15 September 2012

Salah aku!!!

Salah aku tolong dia, salah aku percaya dia, salah aku biarkan dia, ini bukan sebab cinta, tapi sebab dia sahabat aku, dulu memang aku pernah punya perasaan padanya, tapi setelah aku tau dia ada hati pada kawan perempuan aku, aku tolong dia untuk mendapatkan kawan perempuan aku tu. aku menjadi orang tengah diantara mereka, perasaanku, ku biarkan saje, asalkan orang yang aku sayang bahagia. Tapi setelah dia mendapat kawan perempuan ku, kini dia biarkan saja diri perempuan itu menanti dirinya. Apa yang harus aku lakukan, kini hubungan aku dengan kawan perempuan aku tidak baik seperti dulu, perasaan benci mula hadir terhadap si dia yang bergelar sahabat ketika dahulu. aku tak tau dimana dia sekarang, melarikan diri atas sebab apa, atau aku yang tak tau masalah dia yang sebenarnya. aku sayang kamu berdua, aku harapkan kamu berdua bahagia tapi ini jadinya....mungkin ini sudah suratan takdir, aku cube untuk perbaiki apa yang telah terjadi, tapi kepercayaan mereka terhadap ku sudah pudar.



P/s: Aku percaya semua yang berlaku pasti ada hikmahnya!!!

Tuesday, 14 August 2012

Andai ku bisa mengundur waktu

Andai ku bisa mengundur waktu kan ku perbaiki semua kesalahan ku dimasa lalu...kan ku jaga semua yang terlepas dari genggaman ku...tapi aku percaya semua yang hilang dari ku...aku akan mendapat yang lebih baik daripada itu...Apa yang terbaik untuk ku hanya Tuhan yang tau....:)





semua yang kite inginkan tidak semestinya menjadi milik kita...aku trima ketentuan Mu...:)




Sunday, 12 August 2012

Maafkan ku

Meminta maaf setiap hari seakan-akan esok tiada lagi hari untuk ku...bulan ramadhan yang begitu mulia hampir ditinggalkan...rasa meriah menjelang hari raya makin terasa...sebak dada memikirkan bulan ramadhan yang sudah tinggal beberapa hari sje lagi...macam mana kalau ramadhan akan datang sudah tiada untuk ku dimuka bumi ini....belum puas merasakn nikmat ramadhan....masa begitu cepat berlalu...ermmm....maafkanku jika selama aku dimuka bumi ini melakukan kesalahan yang besar atau kecil....tidak kira la bulan apa pun...:)




See u later ramadhan next year!!
Life must go on.....<3